İzmir'in merkezinde huzurlu konaklama

En Avantajlı Konaklama Seçenekleri İçin Bizi Arayın!

İzmir'in Kültür Sanat Rotası

İzmir Etnografya Müzesi

İzmir Etnografya Müzesi, İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir müze. Müze binası Musevi Mezarlığı üzerine 1831 yılında neo klasik tarzda inşa edildi. 1984'te müze olarak kullanılması için Kültür Bakanlığı'na devredildi.Vebalı hastalar için St. Roch Hastanesi ve Manastırı olarak Fransızlar tarafından inşa edilen yapının asıl mimarı tam olarak bilinmemektedir.

İzmir Devlet Opera Ve Balosu

İzmir Devlet Opera ve Balesi, Türkiye'de Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren altı opera-bale müdürlüğünden biridir. 1982 yılında kurulmuştur.

İzmir'in Antik Kent Rotası

Agora Antik Kenti

Agora Antik Kenti zamanında Efes ve Bergama Antik Kentleri kadar önemli bir konuma sahipmiş.Roma İmparatorluğu’na bağlı olan Agora tam 3 kez Roma imparatoru adına tapınak inşa etmiş.Çankaya Metro İstasyonu’na 5 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunan antik kente metroyu kullanarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Efes Antik Kenti

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde bulunan İzmir Efes Antik Kenti, Selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Efes Antik Kenti, İzmir’de gezilecek yerler listesinin de en başında yer alan tarihi eserlerimizden.Efes Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir? Efes Antik Kenti içerisindeki görülecek yerler saymakla bitmiyor. Bu büyük hazineyi nasıl ziyaret edebilirim diye soruyorsanız hemen cevaplayalım.Öncelikle İzmir’den Selçuk’a ulaşmanız gerekiyor.İzmir Otogarı’ndan kalkan otobüslerle Selçuk’a ulaşabilirsiniz. Bunun dışında İzmir içerisinden kalkan İZBAN’la da ulaşım sağlayabiliyorsunuz.Selçuk’a ulaştıktan sonra ise Efes dolmuşlarına binmeniz yeterli.

Bergama Antik Kenti

İzmir’e 100 km uzaklığındaki Bergama ilçesi sınırlarında bulunan antik kent 8.500 yıllık geçmişiyle en eski uygarlıklar arasında yer alıyor.Ulaşım otogardan kalkan Bergama minibüsleri ya da İzmir içerisinden 835 numaralı otobüsle sağlanabilir.

Dios Hieron, Ödemiş

Ödemiş’e bağlı olan Birgi köyünün tarihteki adı olan Dios Hieron “Zeus’un Şehri” anlamına geliyor. Bugün Birgi taş sokakları, tarihi evleri ve yapılarıyla ünlü olsa da köyde antik dönemden kalma kalıntıları görmek mümkün.

Erythrai Antik Kenti, Çeşme

Ildırı’da bulunan antik kentin ismi Yunancada “kızıl kent” anlamına geliyor. Bu ismi almasının nedeni olarak ise yöredeki kırmızı topraklar gösteriliyor.
Erythrai Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir? Girişlerin ücretsiz olduğu Erythrai Antik Kenti’ne ulaşım sağlamak için öncelikle Çeşme’ye gelmelisiniz.İzmir Otogarı’ndan Çeşme’ye kalkan otobüsler mevcut. Adnan Menderes Havalimanı’ndan ise Çeşme’ye HAVAŞ servislerinin seferleri bulunuyor.Çeşme’ye geldikten sonra da Ildırı yönüne giden minibüslerle Erythrai Antik Kenti’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kolophon Antik Kenti, Menderes

12 İyon kentinden biri olan Kolophon Antik Kenti İzmir-Gümüldür yolundaki Değirmendere’nin eteklerinde kurulmuş.Antik kente ulaşmak için İzmir-Seferihisar yolundan Gümüldür tarafına doğru yola çıkıp yol üzerinde bulunan Değirmendere’ye ulaşmanız gerekiyor. İzmir Otogarı’ndan kalkan Menderes otobüslerine binip Menderes’teki Değirmendere minibüsleriyle de antik kente ulaşım sağlayabilirsiniz.

Lebedos Antik Kenti, Seferihisar

Seferihisar ve Selçuk arasında bulunan Ürkmez köyünün zirvelerindeki antik kent, 12 İyon kentinden bir tanesi. Tam olarak bilinmese de kuruluşunun milattan önce 7. yüzyılda olduğu tahmin ediliyor.Lebedos Antik Kenti’ne ulaşım sağlamak için İzmir Otogarı’ndan Seferihisar otobüslerine binip Seferihisar’dan da Ürkmez minibüslerine binerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Phokaia Antik Kenti, Foça

Homeros Destanı’nda ismi geçen Phokaia Antik Kenti diğer antik kentlere nazaran daha mitolojik bir çizgide bulunuyor. 12 İyon kentinden biri olan Antik Kent işlek bir liman kenti olmasından ötürü de denizcilikte oldukça başarılıymış. Hatta bu durumdan ötürü kentin simgesi olarak horoz ve fok balığı figürüymüş. Perslerden Cenevizlilere oradan da Osmanlı’ya geçen antik kent bugün Foça’nın mutlaka görülmeyi hak eden yerlerinden.

Teos Antik Kenti, Seferihisar

Seferihisar’a yaklaşık 5 km uzaklığındaki Teos Antik Kenti Sığacık Mahallesi’nde bulunuyor. 12 İyon kentinden biri olan Teos’un kuruluş tarihi Milattan Önce 1080. Teos Antik Kenti’ne Ulaşım Ulaşım sağlamak için ise önce Seferihisar’a gelmeniz gerekiyor.İzmir Otogarı’ndan kalkan Seferihisar otobüslerine binerek Seferihasar’a, Seferihisar’dan Sığacık dolmuşlarına binerek de Teos Antik Kenti’ne ulaşabilirsiniz.

İzmir'in İnanç Merkezleri

Hisarönü, Hisar Camisi,

Hisar Camii, İzmir, Konak ilçesinde, adını verdiği Hisarönü bölgesi ile Kemeraltı Çarşısı ve Kızlarağası Hanı çevresinde yer alan cami.Hisar Camii'nin batısında Kızlarağası Hanı kuzeyinde Yorgancılar Çarşısı, güneyinde Yağcılar ve Peynirciler Çarşısı bulunmaktadır ve genel olarak Kemeraltı Çarşısı'nın Fevzipaşa Bulvarı'na çıkış noktasına yakındır.

La Sinyora” (Giveret-Hanımefendi)

Tüm zamanların, diasporada yaşamış en büyük Yahudi kadını olarak kabul edilen Donna Gracia tarafından yaptırıldığı bilinen“La Sinyora Havrası”, İzmir’ in antik havralarının simgesidir.İzmir’ in ünlü “Havra Sokağı”, 15’inci yüzyıldan itibaren baniler tarafından inşa edilmiş çok sayıda havradan 9 tanesini barındırır.

Şadırvanaltı Camii

Kemeraltı'nda bulunan ve adını altındaki şadırvandan alan Şadırvanaltı Camii, 1636'da Bıyıklıoğlu Mahmut tarafından yaptırıldı. Birkaç kez yangın geçirdikten sonra 1815'te ve 1883'te onarıldı. 1834'te camiye kütüphane ve muvakkithane eklendi. Caminin minaresi 1941'de bakıma alındı. 2022'de cami arkasındaki meydanda bulunan 65 yıllık şadırvan bir esnaf tarafından yıkıldı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi sorumluların cezalandırılacağını, yarım yüzyıl önce kimin yaptırdığı bilinmeyen şadırvanın ise tekrar yapılacağını duyurdu.

Salepçioğlu Camii

Salepçizade Hacı Ahmet Efendi tarafından yaptırılan Salepçioğlu Camii, 1906’dan beri hizmet vermeye devam ediyor. Mermer dış duvarları ve yeşil taşlarla örülü 6 bölümlü yapı büyük bir kubbeye sahip. Vakfiyeye sahip bir vakıf eseri olan camii, merdivenle çıkılan planı ve sekizgen kaide üzerindeki daire kesitli minaresiyle, İzmir’in en kibar yapıları arasındaki yerini alıyor.

Saint Polycarpe Kilisesi

Sultan Süleyman’ın izniyle 1625’te yaptırılan kilise, İzmir’in en eski yapılarından biri. MS 155’te inancından vazgeçmediği için Romalılar tarafından yakılarak öldürülen St. Polikarp’a ithaf edilen kilise, zaman içerisinde çok sayıda onarım görüyor. Ölümünden sonra aziz ilan edilen St. Polikarp’ın, kilisenin duvarlarını kaplayan ve yaşamının anlatıldığı freskleri görülmeye değer. Kilise, Çankaya’da Hilton Oteli’nin tam karşısında yer alıyor

Call Now Button+90 232 908 05 92